Александър Зверев трябваше да премине през най-голямото изпитание в своята

...
 Александър Зверев трябваше да премине през най-голямото изпитание в своята
Коментари Харесай

Тотална доминация: Фриц не пожали Зверев, нанасяйки му второ поредно поражение за сезона

 Александър Зверев трябваше да премине през най-голямото тестване в своята карера по време на миналогодишния Ролан Гарос, когато претърпя тежко рухване на корта и беше приуден да се откаже от полуфиналния си конфликт против Рафаел Надал, защото скъса връзките на глезена си. Оттогава насам Саша трябваше да премине през нескончаем интервал на рехабилитация и се завърна на корта чак в средата на предишния месец, вземайки присъединяване в две поредни демонстративни събития и даже победи Новак Джокович в World Tennis League.

Както обаче знаем, то формалните мачове се разграничават радикално от сходни шоу събития и бързо видяхме по какъв начин в действителност формата на някогашния номер две не е толкоз впечатляваща, съдейки по двусетовото проваляне, което му нанесе Иржи Лехечка на United Cup.

Самият Зверев пък призна, че към момента е надалеч от оптималното си ниво и няма високи упования за предстощия Аустрелиън Оупън, а през днешния ден образно видяхме какъв брой надалеч е тъкмо германеца от най-хубавите, тъй като негов съперник беше Тейлър Фриц. Световният номер девет доминираше от първата до последната точка на конфликта си с двукратния първенец от ATP финалите и по този начин донесе първата точка на Съединени американски щати против Германия, която по всяка възможност ще има уверено значение за класирането на американците в идната фаза на шампионата, тъй като те се нуждат от единствено още една победа в останалите четири срещи с германците, с цел да осъществят тази цел.

Началото беше стремително за Фриц, който рядко въобще губеше разигравания и държеше иницативата в свои ръце, служейки си чудесно със своя начален удар. Зверев пък беше на противоположния полюс и на два пъти поред съобщи подаването си с двойни неточности, с цел да се стигне до задатък от 5:0 в интерес на любимеца. Все отново Саша откри метод да се разпише в резултата, само че нямаше сили за освен това и сетът отиде в сметката на носителя на трофея от Индиън Уелс.

Втората част предложи доста по-равностоен тенис, единствено че още веднъж американецът стоеше по-солидно в размените от дъното на корта и дочака своя миг, с цел да пробие в третие гейм. Златният олимпийски медалист от Токио не се съобщи и си завоюва опция за рибрейк, но не можа да се възползва от нея и до края на срещата изглеждаше значително беззащитен, записвайки второто си следващо проваляне през сезона.

Sealed in style
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР